Over ons

KBO-Hulst is onderdeel van de landelijke KBO-PCOB organisatie en deze is met een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland.
Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin senioren volwaardig kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. KBO-PCOB draagt bij aan een krachtige positie van senioren en maakt zich daar sterk voor, zowel op landelijk als op provinciaal en gemeentelijk niveau.

KBO-Hulst heeft ongeveer 650 leden en bestaat dit jaar 71 jaar.
KBO-Hulst organiseert voor haar leden ontspannings-, voorlichtings- en educatieve activiteiten.
Ook niet leden zijn daar welkom. Dit geeft bekendheid aan de vereniging en kan ledenwerving bevorderen. Het behartigen van allerlei belangen die senioren aangaan vormen gezamenlijk een belangrijke doelstelling van KBO-Hulst.

VOORDELEN KBO-PCOB LIDMAATSCHAP

• Ondersteuning bij vragen over zorg, welzijn en financiën;
  • Informatie over gezondheid, veiligheid en wonen;
  • Cursussen en (dag)reizen met soms een informatief bezoek aan bedrijven;
  • Gezelligheid door activiteiten, sport, dag fietstochten, spel en reizen;
  • Kortingen op uitjes, boeken en cd’s; via de landelijke KBO-PCOB voordeelpas;
  • Een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief;
  • 10x per jaar het KBO-PCOB magazine;
  • 22x per jaar de digitale Zeeuwse NieuwsFlitZ.
  • Elke 14 dagen de mogelijkheid om de landelijke digitale Nieuwsbrief KBO-PCOB te ontvangen. Aan te vragen via www.kbo.nl