Ledenservice

Projectteam Belastingservice KBO-PCOB Zeeland.

Hulp bij belastingaangifte (HUBA)

Voor leden van KBO-PCOB is er de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het doen van aangifte Inkomstenbelasting en het aanvragen van Toeslagen. Aangifte doen voor de Inkomstenbelasting wordt nagenoeg door iedereen gedaan met hulp van een computer of tablet. Veel leden beschikken niet  om over een computer of zien geen kans daarmee de aangifte te doen, een Toeslag aan te vragen of digitaal te communiceren met de overheid.  Wie het zelf niet kan adviseren wij sterk om een beroep te doen op een invuller via de Projectgroep, die kan een geschoolde vrijwilliger inschakelen. Het is jammer dat men schrik heeft om er aan te beginnen om aangifte te doen (rompslomp). Helaas blijkt geregeld dat, vooral bij lage inkomens, er belasting kan worden teruggekregen. Lees er hier meer over.

Ledenpas

Voor leden van KBO Hulst is er de KBO-PCOB ledenvoordeelpas. Daarmee krijgt u aantrekkelijke kortingen op tal van producten en diensten. KBO-PCOB werkt hiervoor samen met diverse landelijke partijen, waaronder zorgverzekeraar Zilveren Kruis en CZ, maaltijdleverancier Apetito en het KBO-PCOB Energiecollectief.

Op zoek naar voordelige artikelen voor uit en thuis? Ga dan naar www.kbo-pcob-voordeel.nl Hier vindt u een breed assortiment aan praktische artikelen. Van artikelen voor persoonlijke verzorging en hulp in de huishouding tot artikelen voor meer mobiliteit, training en therapie. Van slaap- en toiletartikelen tot boeken, cd’s en dvd’s, maar ook korting op uw zorg- of schadeverkering(en) of een heerlijke maaltijdservice.

Service- / juristentelefoon

U kunt de Service-, Juristen- en Pensioentelefoon bellen met vragen op het gebied van wonen, Het telefoonteam staat u persoonlijk te woord en helpt u graag.

Maandag t/m donderdag 10.00 – 13.00 uur Servicetelefoon
Woensdag 13.00 – 15.00 uur Pensioentelefoon
Donderdag 13.00 – 15.00 uur Juristentelefoon

Stelt u uw vraag liever schriftelijk of via de e-mail?
Telefoonnummer 030-3400655. Naar dit nummer belt u tegen het reguliere tarief.

Uw vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, gezondheid, juridische- en  sociaaleconomische zaken kunt u ook opsturen:

KBO-PCOB
Ringwade 67
3439 LH  Nieuwegein
E-mail: info@kbo-pcob.nl

Vergeet niet om uw naam, adres, telefoonnummer en uw lidmaatschapsnummer te vermelden als u ons schrijft, mailt of belt. Wij kunnen dan desgewenst zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Handleiding hoe u de QR-code van het coronatoegangsbewijs op

uw smartphone krijgt

Naast de persoonlijke corona-app kunt u ook de papieren QR-code downloaden op uw

smartphone. Dit is niet als vervanging, maar als aanvulling, zodat u bijvoorbeeld voor uw

partner ook de code beschikbaar heeft als deze geen smartphone (bij zich) heeft. Voor

zowel het Nederlandse coronatoegangsbewijs als het internationale vaccinatiebewijs.

Niet nodig:

- app Corona-check

- printer

Wél nodig:

- computer of laptop met internet

- smartphone met e-mail

Werkwijze, stappen A en B:

A. QR-code downloaden op uw computer of laptop

Eerst gaan we op de website de QR-code downloaden naar uw computer of laptop.

1. Op uw computer of laptop gaat u naar www.coronacheck.nl/print

2. Aanvinken “Ik heb de privacyverklaring gelezen en begrijp hoe CoronaCheck mijn

gegevens gebruikt”

3. Druk op de knop “Volgende”

4. Kies “Een vaccinatiebewijs”

5. Login met uw DigiD, met de app of sms-controle

6. U komt in het scherm met de data van de vaccinaties, druk op de knop “Maak Bewijs”

7. Kies “Open PDF”

8. Rechtsboven kiest u voor downloaden of voor de printer:

Kiest u voor downloaden (is makkelijkst!), sla dan het document op, bijvoorbeeld als:

“QR-code Piet”. Sla bijvoorbeeld op in de map “Mijn documenten”.

Let op: als u de printer heeft gekozen, moet u niet de blauwe knop “Afdrukken”

gebruiken. Eerst kiest u boven in de linker kolom bij “Bestemming of printer” in

plaats van de optie met de naam van uw printer de optie “Opslaan als PDF”. Als u dat

heeft aangepast, drukt u daarna op de blauwe knop “Opslaan” en kunt u de locatie

kiezen waar u het document wilt opslaan. U kunt voor het opslaan uw naam in de

bestandsnaam erbij zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld het bestand “QR-code Piet”

noemen en deze opslaan in bijvoorbeeld de map “Mijn documenten”.

B. QR-code mailen en ontvangen op uw smartphone

Nu gaan we een e-mail aan onszelf sturen zodat de QR-code beschikbaar is op de

smartphone.

1. Maak op uw computer of laptop een e-mail bericht aan met uw eigen e-mail adres als

ontvanger (het e-mail adres dus dat u op uw smartphone gebruikt)

2. Voeg als bijlage het opgeslagen bestand “QR-code Piet” toe, op te halen bij “Mijn

documenten” (op uw computer/laptop)

3. Op uw smartphone kunt u de e-mail openen

4. Open of download de bijlage (“QR-code Piet”). Dit bestand wordt dan op uw

smartphone opgeslagen op een plek die u zelf kunt kiezen, vaak bij “Mijn bestanden”

en/of “Downloads”

Als u nu de QR-code moet laten zien, dan kunt u deze openen op uw smartphone door bij

uw bestanden (bij “Mijn bestanden” en/of “Downloads”) deze pdf te openen. Let dus

vooraf goed op waar u deze documenten plaatst en hoe u deze kunt vinden.

Ook kunt u de QR-code altijd vinden via uw e-mail programma, zolang u uw e-mail

bericht niet verwijdert. Gewoon het bericht openen en de pdf openen.