KBO-Hulst
Ruimte voor je slogan

Activiteitenverslagen

Verslag fietstocht 9 september.

Na twee jaar konden we dan eindelijk gezamenlijk onze fietstocht doen die we voor de corona al hadden uitgezet.
Het was een prachtige dag, de zon scheen uitbundig en met 41 vrolijke fietsers gingen we van start voor een tocht van 41 km.

Vanuit het Dienstencentrum “De Lieve” reden we door de rustige polders naar de Patrijzenhoek langs een Camperplaats waar een stalletje stond die eigengemaakte jam verkocht. Overal op de velden stond nog mais, aardappelen en bieten. Via het dorp Vogelwaarde, vroeger Rapenburg, reden  we langs het water van het gemaal van Kampen. Sinds 1967 pompt dit gemaal overtollig water uit de polders naar de Westerschelde. Eenmaal aan de zeedijk gekomen fietsten we langs een hek de dijk op. Voor sommige fietsers was dat even moeilijk. Toen we boven kwamen lag het water van de Westerschelde te schitteren in de zon. Een groot containerschip voer richting Terneuzen. Na 4 km. langs het water gefietst te hebben kwamen we bij onze koffiestop aan. We hadden er 21 km. op zitten.

De koffie stond al klaar op Camping “t Mussenist” , Restaurant De Polderhoeve, te Ossenisse. We konden lekker buiten zitten en de kok had heerlijke grote kersenflappen gebakken. Na de koffie nog een lekker drankje zodat we aan de volgende 20 km. konden beginnen.

Na de koffie reden we naar het dorp Ossenisse, waar we  een rondje door het dorp en langs de Sint-Willibrorduskerk fietsten.  In dit kleine dorp vind je de Micro Brouwerij De Kip. Hij heeft twee heerlijke blonde bieren, De Krielkip en Kiplekker. Deze danken hun naam aan het adres waar die gevestigd is, De Kipstraat. Ook is er in dit dorp een Uilen & Roofvogelboerderij waar ze evenementen ed. met deze vogels organiseren.  We fietsten verder naar het gehucht Hoek en Bosch, waar een mouterij staat. Door het tunneltje van Kloosterzande reden we naar de Kruisstaat waar we vele peren boomgaarden konden bewonderen. De kisten stonden al klaar om er de geplukte peren in te doen.  Rond half vijf waren we weer terug in Hulst. Iedereen was blij en tevreden daar ze weer eens gezamenlijk konden kletsen en fietsen.

Jan en Irene.